1kg zöld spárga
1dl 8% zsírtartalmú tejszín
7,5dl sovány tej
2 csipetnyi őrölt cayenne-i bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1 kk kukoricakeményítő
2 kk mogyoróolaj
Só és őrölt bors
1. Levágjuk a spárga kemény végeit, a szárakat zöldséghámozóval megtisztítjuk, a csúcsot 3 cm-re levágjuk, a törzset felkarikázzuk. A csúcsot 4-5 percig gőzölőedényben pároljuk, majd félretesszük. A tejszínt 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.
2. Felforraljuk a tejet egy csipetnyi sóval. Hozzáadjuk a spárgakarikákat, 10-12 percig főzzük, míg teljesen megpuhulnak. Borsozzuk, hozzáadjuk a cayenne-i borsot és a szerecsendiót, majd simára mixeljük és leszűrjük.
3. A keményítőt vízzel elkeverve lassan felforraljuk, folyamatosan keverve 2 percig főzzük, hogy krémes állagú legyen. A lehűlt tejszínt kemény habbá verjük, megborsozzuk.
4. A krémlevest elosztjuk 4 tálba, mindegyikre nagy tejszínhabhalmokat teszünk. A spárgacsúcsokkal és a borssal díszítjük. Tálaláskor a krémlevest meghintjük mogyoróolajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK