250g sóska
2 gyöngyhagyma
1 ek napraforgóolaj
Só és őrölt bors
A tésztához:
20g liszt
20g kukoricakeményítő
2dl sovány tej
1 kk napraforgóolaj
1. Előkészítjük a sóskát: a leveleket hosszában félbehajtjuk, kitépjük a szárukat és kemény ereiket. Több vízben megmossuk a leveleket, lecsepegtetjük és összevágjuk.
2. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a gyöngyhagymát. Mérsékelt tűzön felhevítjük az olajt. Beledobjuk a gyöngyhagymát, és kis lángon 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a sóskát, sózzuk, borsozzuk, óvatosan megkeverjük, majd még 5 percig főzzük, míg az összes főzőlé el nem párolog.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 ºC-ra (6. fokozat).
4. Elkészítjük a tésztát: összekeverjük a lisztet, a kukoricakeményítőt, 1 csipet sőt és a tojásokat, majd lassan belekeverjük a sovány tejet, folyamatosan keverve, míg homogén és sima tésztát nem kapunk.
5. Papírtörlővel vékonyan kiolajozunk egy sütőtálat. Beletöltjük a sóskakrémet, majd a tésztát, és betesszük a sütőbe középmagasságra. 20-25 percig sütjük. Melegen vagy langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK