Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sós, mogyoróhagymás és csirkés lepény

Szerző:
Szabó Anna
Valódi ízkölteményben lehet részed, ha elkészíted a következő receptet. Hidd el, utána már nem is bánod majd a ráfordított időt és energiát.


Hozzávalók:

500g főtt csirkehús
3 felaprított mogyoróhagyma
400g főtt salátabakszakáll
500g besamelmártás
3 evőkanál tejszín
Reszelt szerecsendió
Vajas tészta
1 tojás
Só és bors

 

Elkészítése:

1. Távolítsuk el a szárnyasból a csontokat, pároljuk át serpenyőben alacsony lángon, adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és főzzük még 5 percig. Tegyük hozzá a bakszakállt, a besamellmártást, a tejszínt a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk. Forraljuk az egészet 3 percig, fűszerezzük újra, és hagyjuk kihűlni.
2. Terítsünk egy réteg vajas tésztát egy kivajazott sütőforma aljára, hagyva, hogy a szélei kilógjanak az edényből. Öntsük rá a húsos keveréket, majd tegyünk a tetejére is egy tésztaréteget. Tapasszuk össze a két réteg tészta széleit, lyukasszuk ki a közepét, és kenjük be egy felvert tojás sárgájával. Süssük 45 percen keresztül 180 ºC-os sütőben.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL