4 fej vöröshagyma, egyenként 150 g
30 g kenyérbél
1 dl sovány tej
40 g főtt sonka
1 ek sovány tejszín
20 g frissen reszelt parmezán
2 zsályalevél
1 kk száraz fehér vermut
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
A hámozatlan hagymákat a gőzölőedény felső szintjén kb. 25 percig gőzöljük, míg a kés hegye könnyen belecsúszik. Az apróra tört kenyérbelet beáztatjuk a tejbe.
Előmelegítjük a sütőt 160 C-ra (5-6. fokozat gázsütőn). Levágjuk minden hagyma csúcsát, óvatosan kiszedjük a belsejét úgy, hogy a külső burok egyben maradjon.
A hagyma belsejének felét és a sonkát felaprítjuk, összekeverjük a tejszínnel, a kenyérbéllel, a parmezánnal, az apróra vágott zsályával és a vermuttal. Hozzáadjuk a szerecsendiót, sózzuk és borsozzuk.
Minden hagymát púpozva megtöltünk ezzel a töltelékkel, majd visszatesszük a „sapkát”. A hagymákat sütőtálba tesszük. Aláöntünk 3 evőkanál vizet, és 15 percre betesszük a sütőbe.
Előételként forrón tálaljuk. Ha főételként kínáljuk, adjunk hozzá zöld salátát, ebben az esetben két hagymát számoljunk fejenként.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK