Hozzávalók:
Tészta:
25dkg tehéntúró
25dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
1 tojás
egy csipetnyi delikát
Töltelék:
20dkg bacon
25dkg gépsonka
15dkg gomba
kevéske olaj
vöröshagyma, fokhagyma, tetszés szerint
Elkészítése:
A tészta anyagait egy tálban jól összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk, majd néhány órán át a hűtőben pihentetjük.
A szeletelt gombát kevés hagymás olajon lepirítjuk, delikáttal fűszerezzük.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk, betakarjuk a szeletelt baconnal és erre fektetjük a sonkaszeleteket, végül ráöntjük a gombás ragut.
Az egészet gondosan feltekerjük, megkenjünk egy felvert tojással, és arany barnára sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK