GASZTRO

Sonkás rétes

Szerző:
Szabó Anna
A magyar gasztronómia sokszínű és véleményem szerint nagyon rangos. A magyar ízek világába tartozik a rétes, a meggyes, a mákos, a túros. A választék széles, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót, még azok is, akik inkább valami sós süteményre vágynának. Íme, hát a rétesek egyik sonkás változata.

 

Hozzávalók:

Tészta:
25dkg tehéntúró
25dkg liszt
25dkg vaj vagy margarin
1 tojás
egy csipetnyi delikát
Töltelék:
20dkg bacon
25dkg gépsonka
15dkg gomba
kevéske olaj
vöröshagyma, fokhagyma, tetszés szerint

Elkészítése:

A tészta anyagait egy tálban jól összegyúrjuk, néhányszor meghajtogatjuk, majd néhány órán át a hűtőben pihentetjük.
A szeletelt gombát kevés hagymás olajon lepirítjuk, delikáttal fűszerezzük.
A tésztát a hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk, betakarjuk a szeletelt baconnal és erre fektetjük a sonkaszeleteket, végül ráöntjük a gombás ragut.
Az egészet gondosan feltekerjük, megkenjünk egy felvert tojással, és arany barnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL