Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sonkás burgonyakorong

Szerző:
Szabó Anna
Tízóraira kis tejföllel vagy köretként is megállja a helyét ez a fogás. Sokáig eltartható és nagyon laktató.

Hozzávalók:

750 g burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyem
100 g vékonyra szelt sonkakockák
100 g liszt
1 tojássárgája
2 evőkanál vaj
Só, bors, szerecsendió

 

Elkészítése:

1. Főzd meg héjában a burgonyát, majd tedd félre kihűlni. Ha már langyos, akkor hámozd meg és reszeld le. Keverd össze a reszelt burgonyát az apróra vágott (vagy szintén lereszelt) vöröshagymával, apróra szelt petrezselyemmel, felkockázott sonkával, liszttel, tojássárgájával. Majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

2. Formázz belőle tizenkét darab golyót, melyet ha kicsit egy deszkán lelapítasz, már el is készült a korong.

3. Süsd ki vajban a korongokat, mindkét oldalon 2-2 percig. Majd helyezd zsírpapírra, hogy ne szívjon fel túl sok zsiradékot.

Köretként, de simán csak fokhagymás (kapros) tejfölbe mártogatva is nagyon finom, laktató étel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL