Szabó Anna
Hozzávalók:1 zellerszár
200 g gomba
3-4 fej vöröshagyma
2-3 kemény húsú alma
40 g vaj
1 evőkanál olaj
4 kis sertésborda
Liszt
1 üveg almabor
Kakukkfű
Babér
Petrezselyem
Só és bors
Tisztítsuk meg és vágjuk darabokra a zellerszárat és a gombákat.
Pucoljuk meg a hagymákat, és vágjuk szabályos, kör alakú szeletekre. Hámozzuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, távolítsuk el a magházukat, és minden negyedet vágjunk félbe.
Melegítsük fel a vajat és az olajat egy lábasban. Tegyük bele lassan sülni a hagymákat, majd tegyük bele a sertésbordákat is. Ahogy kezdenek pirulni, adjuk hozzá a zöldségeket, majd az almadarabokat.
Süssük az egészet 4 percig kevergetve. Szórjunk rá lisztet, és süssük még 2 percig. Azután öntsük fel az almaborral addig, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük kakukkfűvel, babérral és petrezselyemmel.
Süssük tovább 200 ºC-os sütőben 45 percig, lefedve.
A tálaláshoz vegyük ki a sütőből, és emeljük le róla a fedőt. Próbáljuk meg még előzőleg kivenni a kakukkfüvet és a babérleveleket (amit megkönnyíthetünk, ha egy kis muszlinzacskóba téve tettük őket a lábasba.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK