Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Serpenyőben sült szójacsíra

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

350g friss szójacsíra
80g csiperkegomba
80g brokkoli
40g piros vagy zöldpaprika
3 újhagyma
1 ek földimogyoró-olaj
2 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
Néhány csepp szezámolaj (elhagyható)

 

Elkészítése:

1. Mosd meg (de ne áztasd be) és szeleteld fel a csiperkegombát. Mosd meg és szedd szét nagyon apró rózsákra a brokkolit. A szóját mosd meg, jól centrifugáld ki, majd szárítsd meg konyharuhában. Vágd apró kockákra a paprikát. Hámozd meg, majd nagyon vékonyan szeleteld fel a hagymát, és tedd félre a zöld szárát.

2. Mérsékelt lángon melegítsd fel a földimogyoró-olajat egy wokban. Dobd bele az apróra vágott hagymát és a paprikakockákat, majd fonnyaszd meg 3-4 perc alatt mérsékelt lángon, gyakran megkeverve. Add hozzá a brokkolirózsákat és a gombaszeleteket, majd párold folyamatosan 3-4 percig, míg csaknem teljesen elpárolog a leve.

3. Állítsd maximumra a lángot, a gombás keverékhez add a szójacsírát, a szója- és az osztrigaszószt. 1-2 percig süsd erős lángon, erőteljesen mozgatva a serpenyőt, hogy a szósz jól átjárja a zöldségeket.

4. A párolt zöldségeket öntsd meleg tálba, és locsold meg néhány csepp szezámolajjal. Azonnal tálald.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL