Hozzávalók:
3 kg fejes káposzta
1 kg hagyma
2 kg uborka
1 kg paprika
1 kg répa
1 kg zöld paradicsom
1 kg cukor
6 dl 10 %-os ecet
15 dkg só
1 kk borkén
1 kk nátrium benzonát
Elkészítés:
A hozzávalókat azonos méretűre szeleteljük, késsel vagy szeletelővel, a lényeg, hogy egyforma szeleteket kapjunk. Egy nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és hozzákeverjük a többi hozzávalót. Egy napra állni hagyjuk, míg levet enged a sótól és a cukortól, majd üvegekbe rakjuk és annyit teszünk rá a levéből, hogy ellepje. Légmentesen lezárjuk majd tehetjük is a kamrapolcra.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK