Hozzávalók:
1-1,2kg bárányszegy, csont és bőr nélkül
1ek egész római kömény
Tengeri só és frissen őrölt fekete bors
18-20 szelet pármai sonka, összesen kb. 170g
1-2ek olívaolaj
A töltelékhez:
100g aszalt sárgabarack, egy éjszakára vízbe áztatva, leszűrve, apró darabokra vágva
20g fenyőmag, megpirítva, apró darabokra vágva
15g friss zsemlemorzsa
2tk olívaolaj
A tálaláshoz:
Balzsamecetes sült lilahagyma
Spenót chilivel, fokhagymával és fenyőmaggal
Elkészítése:
1. A szegy mindkét végén vágd le a kilógó húsdarabokat, hogy később henger alakúra tudd tekerni.
2. Piríts illatosra római kömény felforrósított, száraz serpenyőben. Mozsárban törd szemcsésre csipetnyi sóval és borssal, a felét dörzsöld a húsba.
3. A töltelékhez a hozzávalókat sózd-borsozd, és keverd hozzá a maradék római köményt.
4. Két szelet kivételével rendezd a pármai sonkát nagy, kiterített műanyag fóliára téglalap alakban, úgy, hogy a szeletek kissé fedjék egymást. (Olyan nagy fóliát készíts, hogy körbeérje a húst.) Fektesd a húst a sonka tetejére. Sózd-borsozd, halmozd a közepére a tölteléket, formázd hengerré. A bárányhús két oldalsó részét hajtsd a töltelékre. A műanyag fólia segítségével alakítsd tömör hengerré, ily módon a pármai sonka is befedi. Tedd egy órára a hűtőbe, hogy kissé felvegye ezt a formát.
5. A sütőt melegítsd elő 180°C-ra (gázsütő 4-es fokozat). A műanyag fóliát távolítsd el a bárányhúsról. A két félretett pármaisonka szelettel takard be a két végét, fedd be a tölteléket is. A húst konyhai zsineggel 2-3cm-ként kötözd át, épp csak olyan erősen, hogy a húst összetartsa.
6. Az olívaolajat forrósítsd fel egy sütőbe is tehető serpenyőben, a húst oldalanként 3-4 perc alatt süsd benne barnára. Tedd a csomózott részével lefelé a serpenyő közepére, csúsztasd a sütőbe. A 35-40 perces sütési idő felénél a húst fordítsd meg, és locsold rá a serpenyőben keletkezett levet. Ha kész, nyomásra kissé még ruganyos a hús, a közepén pedig rózsaszínű.
7. Meleg helyen, alufóliával lazán letakarva pihentessük a húst 10-15 percig. Vágd vastag szeletekre, tálald saját szaftjával, valamint a hagymával és a spenóttal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK