Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Rakott burgonya - ahogy az írek készítik

Szerző:
Szabó Anna
Ahány ház, annyi rakott burgonya... Ráadásul ez a verzió a krumpli sokoldalú felhasználása mellett, azt is bizonyítja, hogy a húson kívül másféle párosítással is remekül működik.

Hozzávalók:

4-5 darab burgonya
1 pohár tej
150 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz
1 púpozott evőkanál iszt
10 g vaj
250 g hagyma
2 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
Só, bors

 

Elkészítése:

1. Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd vágjuk egyenletesen vékony karikákra.

2. A tejet és a reszelt sajtot tegyük vastag aljú lábaskába, és nagyon szelíd tűzön, vagy még jobb, ha vízfürdőben, folyamatosan kevergetve melegítsük addig, amíg a sajt fel nem olvad, és el nem keveredik a tejben. Húzzuk le a tűzről, és ízesítsük egy kávéskanálnyi Worchester-szósszal.

3. A lisztet tegyük kis tálkába, és keverjünk hozzá egy nagyobb csipet sót és egy kis borsot. Vékonyan kenjünk ki vajjal egy tűzálló tálat, terítsünk bele egy réteg burgonyát, szórjuk meg kevés sós-borsos liszttel, majd tördeljünk rá mogyorónyi vajdarabkákat.

4. Rakjunk rá egy réteg megtisztított és vékonyan felkarikázott hagymát, majd egy újabb réteg burgonya következik, amelyet szintén megszórunk liszttel, vajdarabkákkal. Legfelülre burgonya kerüljön, amelyet vonjunk be a sajtmártással, és hintsünk meg zsemlemorzsával.

5. 180 ºC-os sütőben süssük körülbelül 1 órán keresztül.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL