1kg piros paprika
3 zselatinlap
2 dl sovány tejszín
5 dl csirkealaplé
1kk olívaolaj
Só és őrölt bors
1. A zselatinlapokat beáztatjuk hideg vízbe.
2. A paprikát a gőzölőedény felső szintjén kb. 10 percig gőzöljük, míg jól megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk lehűlni, majd meghámozzuk. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magokat és az erejét.
3. A tejszínt mintegy 10 percre betesszük a fagyasztóba.
4. Sima pürévé mixeljük a paprikát. Lecsepegtetjük a zselatint, kinyomjuk belőle a felesleges vizet, majd mérsékelt tűzön, egy kis alaplével felolvasztjuk. Amikor teljesen felolvadt, hozzáöntjük a paprikapürét és a maradék húslevet, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Salátástálba öntjük, és hagyjuk kihűlni.
5. Vékonyan kiolajozzunk 6 kis formát. Kivesszük a tejszínt a fagyasztóból, habbá verjük, és óvatosan a paprikapüréhez keverjük. A krémet elosztjuk a formákba, és másnapig betesszük a hűtőbe.
6. Óvatosan kiszedjük a formából: a forma alját meleg vízbe mártjuk, mielőtt kiborítanánk. Salátalevélen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK