Hozzávalók:
3 kis vagy közepes padlizsán
5 evőkanál olívaolaj, és még külön a kenéshez
Só és frissen őrölt bors
1 gránátalma
2 citrom leve
1 gerezd fokhagyma
1 ág friss petrezselyem
1 ág friss menta
8 dkg morzsolt feta sajt
Elkészítése:
1. A padlizsánt megmossuk, és 1 cm széles szeletekre vágjuk. Megsózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk. Ezután hideg vízzel leöblítjük, és gyengéden ütögetve papírtörlővel megszárítjuk.
2. A szeletek mindkét oldalát olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, majd forró grillsütőben mindkét oldalukat aranybarnára pirítjuk.
3. Közben a gránátalmát felvágjuk, és a magjait óvatosan kiszedjük. Összekeverünk 5 evőkanál olívaolajat a citromlével. A fokhagymát belenyomjuk, és elkeverjük.
4. A meleg padlizsánszeleteket az öntettel meglocsoljuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk. A petrezselyem- és a mentaleveleket lecsipkedjük, és a padlizsánnal összeforgatjuk, sóval, borssal ízesítjük.
5. A padlizsánszeleteket egy tálra fektetjük, majd a gránátalmamaggal és a morzsolt fetával megszórva tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK