100g hosszúszemű rizs
1 kicsi padlizsán (200g)
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4ek olívaolaj
1ek paradicsompüré
Só, bors
1. A 100g hosszúszemű rizst a csomagoláson leírtak szerint főzd meg, miután hideg, folyó víz alatt megmostad. Közben a padlizsánt pucold meg és vágd fel 1cm-es kockákra.
2. A vöröshagymát és az egy gerezd fokhagymát kockázd fel. A rozamringágról a leveleket morzsold le.
3. Két evőkanál olívaolajon a padlizsán kockákat kezd el sütni, kb. 3 percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát és a rozamringot, további 2 percig süsd együtt őket.
4. Adj hozzá egy evőkanál paradicsompürét, a főtt rizst, további 2 evőkanál olívaolajat és így együtt süsd további 2 percig. Fűszerezd sóval és borssal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK