1 kg hosszúkás padlizsán
500 g jó érett paradicsom (vagy 1 üveg paradicsompüré)
2 gerezd fokhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ágacska kakukkfű
1 kisebb babérlevél
Néhány szál petrezselyemzöld
1 fej vöröshagyma
1 pohár olívaolaj
3 tojás
5 dl tej
Néhány szem fekete olívabogyó
Só és bors
1. Mossuk meg és töröljük szárazra a padlizsánokat (csak akkor hámozzuk meg, ha nem elég zsengék); hosszában nagyon vékonyan szeleteljük fel; tegyük tálba, hintsük meg finom szemű sóval, és 1-2 óráig hagyjuk állni, hogy a levét kieressze.
2. Közben keresztben vágjuk ketté a paradicsomokat, helyezzük vastag aljú fazékba, öntsünk alá fél pohár vizet, adjuk hozzá a megtisztított, zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a petrezselyemzöldet és a meghámozott, vékonyan felkarikázott vöröshagymát. Mérsékelt tűzön főzzük 30 percig. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, és bőven szórjunk bele sót és borsot. Időnként megkeverve pároljuk lassan, amíg elég sűrű mártást nem kapunk.
3. A padlizsánt öblítsük és csepegtessük le – konyhai papírtörlővel törölgessük meg. Tegyünk olajat egy serpenyőbe, és fedő alatt lassú tűzön süssük körülbelül 15 percig: enyhén aranybarnának és jó puhának kell lennie. Ha megsült ízesítsük borssal.
4. Olajozzunk ki egy kerek sütőformát, rendezzük el benne a padlizsánszeleteket több rétegben, először az egyik irányban, majd a másikban rakva. Az egyes rétegek közét locsoljuk meg a tejjel felvert tojásokkal.
5. Állítsuk a sütőformát egy nagy mély tepsibe, öntsünk alá meleg vizet, és a vízfürdőben süssük körülbelül 25 percig.
6. Borítsuk előmelegített tálra, vonjuk be a paradicsomszósszal, díszítsük petrezselyemmel és fekete olívabogyóval.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK