Hozzávalók:
Palacsintához:
50 dkg liszt
4 egész tojás
2 ek cukor (el is hagyható)
7 dl tej
5 dl szénsavas ásványvíz vagy szódavíz
4 ek kristálycukor
6 ek étolaj
1 csipet só
Töltelékhez:
6 db nagyobb körte
negyed citrom leve
2-3 ek méz
fél csomag mézeskalácsos fűszerkeverék
Vaníliasodó:
fél liter tej
fél csomag vaníliapuding
cukor
Díszítés:
1 ek vaj
5-10 dkg szeletelt mandula
Elkészítése:
1. A körtét megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, majd a citromlével és a fűszerkeverékkel feltesszük párolódni. Tíz perc után, levesszük az edény fedelét, hozzáadjuk a mézet, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Az említett tíz perc nem szentírás, a körte érettségétől függ. Akkor vegyük csak le a fedőt, ha már majdnem megpuhult a gyümölcs.
2. A palacsintához a cukrot, a tojásokat, a sót keverőtálba tesszük és kézi habverővel habosra keverjük. Ezután fokozatosan hozzákeverjük a lisztet, a vizet az olajat és a tejet.
Forró palacsintasütőben pici olajjal kisütjük a palacsintákat.
3. A sodóhoz megfőzzük a pudingot, ízlés szerinti cukorral, közben a vajon megpirítjuk a mandulát. Nagyon kell vigyázni, alacsony hőfokon pirítsuk, folyamatos rázogatás mellett. Egy pillanatra se hagyjuk magára!
Tálalás:
A tölteléket a palacsintába töltjük, háromszögekre hajtogatjuk, leöntjük a vaníliamártással és megszórjuk az egyik felét pirított mandulával.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK