1 ¼ kg érett őszibarack vagy nektarin
1 rúd vanília
2 citrom leve (8 cl)
½ kg befőző cukor
¼ kg málna
1. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcsöt apróra vágjuk. A vaníliarudat hegyes késsel hosszában felvágjuk, a belsejét kikaparjuk. Héját és belsejét a citromlével együtt a gyümölcshöz adjuk, hozzákeverjük a cukorhoz. Legalább 3 óra hosszat állni hagyjuk.
2. A málnát átválogatjuk, az őszibarackhoz keverjük, nagyobb fazékban folytonos keverés mellett felforraljuk. Erős hőfokon a használati utasítás szerint kb. 4 percig erősen forraljuk, míg a kocsonyásodási próba nem sikerül.
3. A lábost levesszük a tűzről, a vaníliarudat kidobjuk. Az elkészült dzsemet rögtön forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, és az üvegeket azonnal csavaros fedővel lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK