4 nagy fehér, érett őszibarack
3 zselatinlap
350g ribizli
30g fruktóz
Néhány mentalevél
1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
2. Az őszibarackokat 30 másodpercre forró vízbe dobjuk, hideg vízben lehűtjük. Négyfelé vágjuk, kiszedjük a magját, lehúzzuk a héját. A negyedelt barackot elosztjuk 4 kehelybe, és betesszük a hűtőszekrénybe.
3. A ribizlit hideg víz alatt megmossuk, lecsepegtetjük, majd leszedjük a szemeket. Két evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez. A többit a vízzel felforraljuk, 5 percig főzzük, míg a gyümölcsök szét nem nyílnak.
4. A ribizlit és a főzőlevet gézzel bélelt szűrőbe öntjük, majd egy kanál hátoldalával kipréseljük a levét.
5. A lecsepegtetett, kinyomkodott zselatinlapokat és a fruktózt a ribizlilébe tesszük. Lassan, kevergetve addig melegítjük, míg mindkettő föl nem olvad, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
6. A ribizlilevet a barackokra öntjük, és a kelyheket visszatesszük a hűtőszekrénybe 2 órára.
7. A félretett ribizliszemekkel és néhány mentalevéllel díszítve hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK