6 darab
A sütő hőmérséklete: 250 ºC, légkeveréses: 225 ºC
Hozzávalók:
Piskótalap:
3 tojás
1 ½ dl cukor
2 evőkanál burgonya- vagy kukoricakeményítő
2 evőkanánl finomliszt
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál instant kávégranulátum, porrá törve
1 teáskanál sütőpor
Töltelék:
100 g (7 evőkanál kockamargarin vagy vaj, megpuhítva)
1 ½ dl átszitált porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 ½ teáskanál vanília
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál kávélikőr
Díszítés:
10 g félédes csokoládé
1 evőkanál olyaj
1 ½ dl átszitált porcukor
1 evőkanál víz
2 csepp borsmentaolaj
Elkészítése:
Béleljünk ki egy 30x40 centis tepsit sütőpapírral. Keverjük a tojásokat a cukorral világossárgára és nagyon sűrűre. Keverjük össze a többi hozzávalót, és szitáljuk a tojásos keverékbe. Forgassuk össze a keveréket, míg a tészta összeáll.
Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Süssük a sütő középső rácsán kb. 5 percig. Borítsuk ki megcukrozott papírra, és hagyjuk kihűlni. A töltelékhez keverjük simára a vajat a cukorral, a kakaóporral, a kávéval és a vaníliával. Erős mozdulatokkal keverjük hozzá a tojást, és a kávélikőrt is, ha használunk. Keverjük az egészet simára. Kenjük meg a süteményt a csokoládés krém felével. Vágjunk ki 5 cm széles csíkokat, kb. 36 cm hosszúakat. Szorosan tekerjük fel, állítsuk a vágott szélükre.
Gőz felett, vagy mikrohullámú sütőben olvasszuk meg a csokoládét az olajjal. Keverjük simára és vényesre. Mártsuk a süteményeket a csokoládéba, vagy kenjük meg a csokival. A süteményeket tegyük rácsra, míg a csokoládé megszilárdul. Kanalazzuk a maradék csokoládét kicsi, sima véggel ellátott habzsákba, és készítsünk apró halmocskákat a sütemény szélére.
Keverjük simára a cukrot a vízzel és borsmentaolajjal. Kanalazzuk sima véggel ellátott habzsákba, és nyomjunk fehér „tetőt” a csokoládékarima közé. Várjuk meg, míg a krém és a bevonat megszilárdul.
Vissza a többi mennyei csokis recepthez »
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK