A tésztához:
½ kg liszt
3 dl tej (langyos)
Só
5 dkg kristálycukor
7,5 dkg sütőmargarin
2 tojássárgája
½ kocka élesztő (2,5 dkg)
A töltelékhez:
25 dkg túró
10 dkg kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál búzadara
1 egész tojás
Ízlés szerint mazsola
Kézmeleg tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba öntjük a lisztet, a tojássárgáját, a cukrot a sót és a felfuttatott élesztőt, és megdagasztjuk a tésztát. Letakarjuk egy konyharuhával és meleg helyen 1 óra hosszát kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket: a túró először burgonyanyomón áttörjük, a cukrot olvadásig tojássárgájával és a citromlevével elkeverjük, majd a túróval jól összedolgozzuk.
Ezután óvatosan 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd kockalapokat vágunk belőle. A közepére tölteléket teszünk, és a szemben lévő csücsköket összecsippentve felhajtogatjuk. Hagyjuk így kelni fél órán át. Addig 180 ºC-ra előmelegítjük a sütőt, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A tetejére fogyasztás előtt porcukrot szórunk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK