2 db mogyoróhagyma
4 dl halalaplé
30 g liszt
50 g vaj
1 tojás sárgája
2 evőkanál tejszín
1. Párolj meg 2 apróra vágott mogyoróhagymát vajban. Ezután adj hozzá 4 dl halalaplét, és főzd 15 percig alacsony lángon.
2. Közben zsírtalaníts egy kis merőkanállal. Készíts rántást 30 g lisztből és 50 g vajból egy kis lábasban, 2 perc alatt. Ezt követően öntsd a rántást a meleg halalplébe erőteljes kevergetés közben. Forrald körülbelül 1 percen át.
3. Adj hozzá evőkanál tejszínt, sót és borsot. Kóstold meg és fűszerezd. Végül önts 1 tojás sárgájának és 2 evőkanál tejszínnek a keverékét a gyöngyöző mártásba.
4. Ne hagyd felforrni. Csöpögtess bele egy kis citromlevet, és tálald forrón.
Tökéletes kísérője a posírozott vagy gőzben főzött halaknak, mint például a fekete tőkehalnak vagy a nyelvhalnak.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK