165 g vaj
250 g zsemlemorzsa
1 kg alma, fele zöld, fele piros
Vaj
1 citrom
200 g kristálycukor
1 evőkanál őrölt fahéj
Finom porcukor
Tejszín vagy vaníliamártás kísérőnek
Egy serpenyőben olvasszunk meg 100 g vajat, szórjuk bele a zsemlemorzsát, és süssük aranyszínűre.
Tegyük félre egy zöld és egy piros alma negyedét, és azonnal locsoljuk meg citrommal, hogy ne barnuljon meg. Hámozzuk meg az almát, vágjuk ki a magházát, vágjuk negyedekbe, majd vékonyan szeleteljük fel.
Vastagon vajazzunk ki egy üveg vagy porcelán sütőtálat. Szórjunk az aljára megpirított zsemlemorzsát, erre tegyünk egy réteg vékonyra szeletelt almát, szórjuk meg cukorral, tegyünk rá néhány darabka vajat.
Töltsük meg a sütőtálat ugyanígy folytatva, váltakozva rétegezzük egymásra a zsemlemorzsát és a cukros, vajas almát. A tetejére morzsa kerüljön, majd szórjuk meg fahéjjal.
Melegítsük elő a sütőt 200 ºC-ra, és süssük meg a süteményt 30-40 perc alatt. Akkor jó, ha a sütemény külseje szépen megpirult, a belseje pedig lágy maradt. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Díszítsük a tetejét a félretett, vékony szeletekre vágott almával, majd szórjuk meg finom porcukorral. Kínálhatunk mellé jéghideg, natúr vagy fahéjjal ízesített vaníliamártást vagy egyszerűen egy tálak tejszínt, szintén nagyon hidegen, hogy még jobban kiemeljük a sütemény langyosságát. Ugyanezt a hatást érhetjük el, ha minden tányérra teszünk egy gombóc vaníliás fahéjas fagylaltot.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK