1,1kg őszibarack
2 citrom leve (8cl)
300g vegyes virágméz
1 zacskó dzsemfix
1. Az őszibarackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk. A gyümölcshúst a citromlével és a mézzel elpépesítjük. Hozzáadjuk a dzsemfixet, lábosba öntjük, és folytonos keverés mellett felforraljuk.
2. Addig főzzük, amíg a kocsonyásodási próba sikerrel nem jár. Vegyük ki a főzőkanalat a fazékból, várjunk egy kicsit, ha egy csepp kocsonyásodni kezd a kanálon, akkor a dzsem készen van.
3. A főzési idő függ a dzsemfix összetételétől, ezért mindig vegyük figyelembe a használati utasítást. A kész dzsemet azonnal forró vízzel kimosott csavaros üvegekbe töltjük, és az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK