Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mentás zöldcitrom-krém

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

3 zöld citrom
5 zselatinlap
1,5dl víz
3ek apróra vágott mentalevél
400g sovány túró
100g aszpartam

Elkészítése:

1. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk.

2. A krémnek szánt formát betesszük a hűtőszekrénybe, hogy jó hideg legyen.

3. Felforraljuk a vizet, majd a tűzről levéve beletesszük a mentaleveleket, és lefedve 10 percig hagyjuk ázni. Közben kifacsarjuk a citromok levét és lereszeljük a héját.

4. A mentafőzetet leszűrjük, hozzáadjuk a citromlevet és citromhéjat, a lecsepegtetett zselatint, és folyamatosan keverve, lassan felmelegítjük, míg a zselatin fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni.

5. A túrót simára keverjük az aszpartammal, majd a zselatinos keverékhez adjuk. Enyhén benedvesítjük a forma oldalfalait, beleöntjük a keveréket, és 4 órára betesszük a hűtőszekrénybe.

6. Közvetlenül tálalás előtt kiborítjuk a krémet úgy, hogy a forma alját néhány másodpercre meleg vízbe mártjuk, majd tálra borítjuk a krémet. Hidegen tálaljuk piros gyümölcsös öntettel.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL