1,6kg egres
4-6 ágacska menta
½ kg befőzőcukor
1. Az egrest átválogatjuk, megmossuk, 2,5dl vízbe feltesszük főni. 15 percig takarékon főzzük, míg a szemek fel nem repednek. Átpasszírozzuk vagy szitán áttörjük. Kihűtjük.
2. A mentát leöblítjük, leszárítjuk, leveleit lecsipkedjük vagy levágjuk. A befőzőcukrot a lábosban az egreshez keverjük, a dzsemet felforraljuk, a használati utasításnak megfelelően kb. 4 percig főzzük.
3. A mentaleveleket csak az utolsó percben dobjuk bele.
4. A kész dzsemet azonnal forró vízzel kimosott üvegekbe töltjük, az üvegeket rögtön lezárjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK