Hozzávalók:
1kg édesburgonya, meghámozva és felkockázva
20dkg makadámdió
1,5dl zöldségalaplé
3 evőkanál fehér balzsamecet
3 evőkanál napraforgóolaj (vagy repceolaj)
1 evőkanál méz
1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
Só és Cayenne-i bors ízlés szerint
1 csokor friss koriander
Elkészítése:
1. Az édesburgonyát sós vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük, majd jól lecsöpögtetjük.
2. A makadámdiót száraz teflonserpenyőben megpirítjuk.
3. A zöldséglevet a balzsamecettel, az ecettel, az olajjal, a mézzel és a gyömbérrel összekeverjük. A burgonyát és a makadámdiót beletesszük, és gyengéden összekeverjük. Sóval és Cayenne-i borssal ízesítjük, majd egy kissé hűlni hagyjuk. A koriander leveleit lecsipkedjük, és a salátába forgatjuk. Ha szükséges utána ízesítünk, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK