Hozzávalók:
20dkg teljes kiőrlésű liszt
10dkg finomliszt
5 szál medvehagyma
2dkg élesztő
3 kávéskanál só
1 csipet cukor
2dl víz
1 evőkanál olaj
10dkg kolbász
10dkg sajt
Elkészítése:
1. Készíts kovászt az élesztőből víz és cukor hozzáadásával.
2. Keverd össze alaposan a száraz hozzávalókat. Ezután a megmosott, leszárított és felaprított medvehagymát add hozzá.
3. A kész kovásszal keverd el az ecetet és az olajat. Öntsd a lisztes alaphoz és gyúrd, majd dagaszd össze. (Ne ijedj meg, ragadós lesz!) Ha sima a tészta, tedd félre 1 órát kelni.
4. Gyúrd át, nyújtsd ujjnyi vastagra a tésztát, tedd rá a kolbászt, a sajtot, majd tekerd fel. Formázz belőle cipőt, és ismét keleszd 1 órán át.
5. Süsd meg 180°C-ra előmelegített sütőben, míg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK