Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Mazsolával megbolondított almás kocka

Szerző:
Szabó Anna
Kávé mellé egy bűnbeejtő finomság, mely édes és fanyar ízegyüttesével csábít.

Hozzávalók:

1 ½ csésze zabpehely
¾ csésze liszt
½ (tömött) csésze világos barna cukor
¾ csésze, plusz 2 evőkanál kristálycukor két részre osztva
¾ csésze margarin
50 dkg lágy krémsajt
2 nagy tojás
1 teáskanál őrölt vanília
1 csésze felaprított alma
½ csésze mazsola
1 teáskanál mandulaaroma
½ teáskanál őrölt fahéj
¼ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt szegfűbors

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra.

Egy nagy tálban jól keverd össze a zabpelyhet, a lisztet, a barna cukrot és ¼ csésze kristálycukrot. Add hozzá a margarint, és villával keverd darabosra a tésztát. Tegyél félre 1 csészével.

Vékonyan kenj ki margarinnal egy 33x23 cm-es tepsit. Nyomkodd a tésztát az aljára, majd süsd 180 ºC-on 15 percig, vagy amíg átsül. Ne hagyd megbarnulni. Tedd félre egy állványra hűlni.

Egy nagy tálban keverd össze a krémsajtot, a tojást, ½ csésze kristálycukrot és a vaníliát. Gépi habverővel közepes fokozaton keverd össze, majd egyenletesen kend a megsült tésztára.

Egy közepes méretű tálban keverd össze az almát és a mazsolát. Keverd hozzá a mandulaaromát is. Add hozzá a maradék 2 evőkanál kristálycukrot, a fahéjat, a szerecsendiót és a szegfűborsot; jól keverd össze. Kend egyenletesen a krémsajt tetejére, majd szórd meg a félretett zabpelyhes keverékkel. Süsd 180 ºC-on 20-25 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Állványra téve hagyd teljesen kihűlni, majd vágd kockákra.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL