Hozzávalók:
600g szilva
100g liszt
1tk sütőpor
50g őrölt mandula
50g puha vaj
50g cukor
Só
2db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál szeletelt mandula
Elkészítése:
1. Mosd meg, magozd ki és vágd félbe a szilvákat. Keverd össze a lisztet a sütőporral és az őrölt mandulával.
2. A vajat, a cukrot, egy csipet sót keverj habosra. Add hozzá a cukrot egyenként, és keverd tovább őket. Ha egységes állagú masszát kaptál, keverd hozzá a lisztes keveréket.
3. A tésztát borítsd egy kiolajozott tortaformába (24cm átmérőjű az ideális), majd szórd rá, vagy szorosan körbe helyezd el a szilvákat.
4. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és még sütés előtt szórd meg a pitét vaníliás cukorral. Ezt követően süsd először 25 percig, majd húzd ki a sütőből és hintsd meg a szeletelt mandulával. Süsd további 10 percig.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK