Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Madártejes fagylalt mézes barack kehelyben

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

Mozart likőr, (helyettesíthető Baileys-szel, vagy egyéb csokoládé likőrrel is)
2 evőkanál ráma főzőmargarin
egy doboz őszibarack konzerv
madártej ízesítésű fagylalt
natúr hámozott mandula szeletek
tejszínhab
egy evőkanál méz
roletti

 

Elkészítés:

1. Hevítsük fel egy serpenyőben a vajat és a mézet, majd adjuk hozzá a barackokat, és öntsük rá a Mozart likőr felét. Hagyjuk kicsit forrni, majd pár perc után zárjuk el! Rövid ideig hűtsük, mert különben nagyon megolvasztja a fagylaltot.

2. Desszertes tányérra helyezzünk személyenként két gombóc fagylaltot, és borítsuk a fagyi oldalához a mézes, likőrben párolt barack gerezdeket.

3. A gombócok tetejére nyomjunk tejszínhab rózsákat, és helyezzünk a tejszínhab tetejére egy-egy mentalevelet, végezetül hintsük meg kevés fahéjjal!

4. Ha elég hely maradt a tányérok szélén, oda is nyomhatunk egy kis tejszínhabot, és csorgassuk meg a tetejét a serpenyőben maradt mázzal, és szúrjunk bele két rolettit.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL