425g konzerv olajos tonhal
500g linguine tészta
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 teáskanál zúzott fokhagyma
2 közepes szárított csili, vékonyra szeletelve
80ml citromlé
100g zsenge rucola
1. A tonhalat óvatosan szűrjük le, az olajat tegyük félre. Körülbelül 80ml olajra lesz szükségünk.
2. A tésztát főzzük al dente állagúra, majd szűrjük le, és tegyük vissza a fazékba. Miközben a tészta is fő, a tonhal olaját és az olívaolajat hevítsük fel egy teflonserpenyőben, majd dobjuk bele a fokhagymát és a csilit, és kevergetve pároljuk, amíg illatozni kezd.
3. Adjuk hozzá a darabokra tördelt tonhalat, húzzuk le a tűzről, és locsoljuk meg ízlés szerint a citromlével.
4. A tonhalat szépen halmozzuk a forró tésztára, szórjuk meg rucolával, és az egészet jól keverjük össze.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK