Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Leveles tésztás diós kifli

Szerző:
Szabó Anna
Ugyan leírtuk a tészta elkészítését, de ha készen veszed a tészát - mi is többnyire ezt tesszük - egész gyors édességgel lepheted meg uzsonnára a családot.


Hozzávalók:

A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
3 tojássárgája
1 pohár tejföl

3 evőkanál zsír

A töltelékhez:
3 tojásfehérje
20 dkg cukor
20 dkg őrölt dió
1 citrom reszelt héja

 

Elkészítése:

A lisztet margarinnal elmorzsoljuk, beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját és pici sót, összedolgozzuk. Négy cipóba osztjuk, külön-külön kinyújtjuk, mint a leveles tésztát, meleg zsírral megkenjük, megszórjuk liszttel, és lazán felgöngyöljük. A 4 csíkot 2 óráig pihentetjük hideg helyen. Közben elkészítjük a tölteléket: a tojásfehérjét a cukorral együtt gőz fölött verjük habosra, tegyük bele az őrölt diót és a reszelt citromhéjat. A lehűtött tésztát felszeleteljük: egy csíkból 10 darabot vágunk, négyszögletesre nyújtjuk, megpakoljuk a töltelékkel, és kifli alakúra sodorjuk össze. Forró 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük meg, és még melegen cukrozzuk.

Tipp:

A zsírt helyettesíthetjük olvasztott vajjal vagy margarinnal – ez kevésbé hangzik háziasnak, viszont egészségesebb.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL