Hozzávalók:
1 csomag mélyhűtött tészta (50dkg)
4 zöldalma
1 tojás
2 ek porcukor
A töltelékhez:
2,5dl tej
3dkg cukor
2dkg vaníliás pudingpor
5ek gyümölcspálinka
Elkészítése:
1. A tésztát szobahőmérsékleten hagyd kiengedni. A pudingport 3 evőkanál tejjel keverd csomómentesre. A maradék tejet forrald fel porcukorral, ha forr, öntsd hozzá a kikevert pudingport. Sűrítsd be kevergetve, majd húzd félre. Öntsd bele a pálinkát, és hagyd kihűlni.
2. Az almát hámozd meg, közepéből szúrd ki a magházat. Vigyázz, hogy a gyümölcs egészben maradjon.
3. A tésztát kilisztezett deszkán nyújtsd ki vékonyra, és 4 négyzetlapot vágj ki belőle.
4. Mindegyik négyzet közepére 1-1 almát tegyél, kiskanállal tölts krémet a kivájt magház helyére. A tészta szélét kend meg tojással, sarkait az alma felett fogd össze, a széleket nyomkodd össze.
5. A sütőt 220°C-ra melegítsd elő. A tepsit béleld ki sütőpapírral, tedd rá az almás csomagokat, kend át tojással, és a sütőben kb. 25 percig süsd. Porcukorral meghintve tálald.
Tipp:
A batyukat kínálhatod csokoládéöntettel is. Ehhez forralj fel 2 evőkanál mézet 2,5dl tejjel. Szórj bele 20dkg összetört étcsokoládét, és állandóan kevergetve olvaszd fel. Fényesítsd kevés vajjal.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK