Szabó Anna
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell, vagy filézett csirkehús
- 15 dkg répa
- 15 dkg petrezselyem
- 10 dkg zeller
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 fej vöröshagyma
- tejföl vagy tejszín
- babérlevél
- tárkony
- só, bors
Ízlés szerint gazdagíthatjuk zöldborsóval, gombával, esetleg csirkemájjal.
Elkészítés:
A megpucolt, felaprított hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk egy nagyobb lábasban. A többi hozzávalót is megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk, 4-5 babérlevelet és 1-2 teáskanál tárkonyt adunk hozzá, így pároljuk 15-20 percig. Miután összekavarodtak az ízek felöntjük vízzel, s készre főzzük, ha szükséges még fűszerezhetjük. Végül tejföllel vagy tejszínnel sűrítjük, a levest.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK