Szabó Anna
Hozzávalók:500 g darált sertés- vagy marhahús
400 g felkockázott paradicsom
1 csomag lasagne száraztészta
50 g parmezán
175 ml vörösbor
3 evőkanál paradicsom-püré
1 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma, felaprítva
1 gerezd fokhagyma, szétnyomva
1 sárgarépa, felkockázva
Csipetnyi cukor
5-6 bazsalikomlevél
Só és bors
A mártáshoz:
25 g vaj
25 g sima liszt
500 ml tej
1 babérlevél
1. Melegítsd elő a sütőt 200 ºC-ra. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd süsd meg benne a vörös és a fokhagymát, kb. 5 perc alatt.
2. Dobd rá a darált húst, és süsd át a fokhagymás alapon. Öntsd bele a bort, és forrald tovább, míg az alkohol el nem fő belőle.
3. A paradicsom, a paradicsompüré, a cukor és a bazsalikom hozzáadásával főzd tovább, míg a hús meg nem puhul teljesen és az ízek össze nem érnek. Ez kb. 20 percet vesz igénybe.
4. Készítsd el a besamel mártást: egy edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, és a tejet, majd folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a babérlevelet, és tedd félre a tűzről lefedve.
5. A lasagne lapokat helyezd egy lapos hőálló edénybe, majd tegyél rá a húsos keverékből, helyezz rá felkarikázott mozzarellát, végül öntsd le a vajas-lisztes mártással. Ezt folytasd addig, míg a hozzávalók elfogynak.
6. Végezetül hintsd meg a parmezán sajttal, és 190 ºC-ra (5. fokozat gázsütőn) előmelegített sütőben süsd aranybarnára.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK