500 g burgonya
3 újhagyma
1 gerezd fokhagyma
250 g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
100 ml alacsony zsírtartalmú tej
Só, bors
A héjában főtt burgonyát hámozd meg és reszeld le. Az újhagyma fehér részét szeld vékony szeletekre, a fokhagymagerezdet reszeld le. Jó alaposan keverd össze a burgonyát, valamint a hagymákat (a legjobb, ha turmixgépet használsz). Az alacsony zsírtartalmú tehétúrót és tejet keverd hozzá, majd ízesítsd sóval és borssal. A tetejére díszítésként tegyél az újhagyma zöld részéből szelt karikákat. A legízletesebb, ha pirított rozskenyérre kenve kóstolod.
Tipp: ha a fűszeresebb ételeket szereted, érdemes kipróbálnod olajon futtatott vöröshagyma és pirospaprika hozzáadásával.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK