½ rúd póréhagyma
300g (nem főző)burgonya
150ml tejszín
½ tk szárított kakukkfű
Só, bors
1. A póréhagymát tisztítsd meg és egészen a világos zöld részéig szeld fel. Ezután folyó hideg víz alatt mosd meg.
2. A burgonyákat pucold meg, és keresztben vágd félbe. Ha megtisztítottad, keverd össze a póréhagymával, majd sózd, borsozd. Majd öntsd bele tűzálló edény(ek)be.
3. 200ml tejszínt sózz, borsozz, és keverd el benne a szárított kakukkfüvet. Majd öntsd rá a póréhagymás burgonyádra.
4. Harminc percig süsd 200 ºC-ra előmelegített sütőben.
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK