Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Könnyed citromszelet

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

6 tojásfehérje
18dkg porcukor
½ citrom reszelt héja
12dkg liszt
1 csipet só
Ízlés szerint csokoládé vagy porcukor a díszítéshez

Elkészítése:

1. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjét. Közben lassanként keverd bele a citrom reszelt héját és a cukrot.

2. Szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet. Melegítsd elő a sütőt. Lisztezz ki egy őzgerincformát, és öntsd bele a tésztát.

3. Előmelegített sütőben, nagy hőfokon süsd 5 percig, majd takarékon süsd tovább. Tűpróbával ellenőrizd, hogy jó-e.

4. Ha kész, hagyd kihűlni, és ízlés szerint vond be csokoládéval vagy hintsd porcukorral. De rutinosabbak cukormázzal is végigcsurgathatják.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL