6 szelet friss pisztrángfilé (egyenként 120g)
2ek szezámmag
1ek köménymag
15g só
5g fruktóz
A mártáshoz:
1-1 kk apróra vágott: hagyma, uborka, kapribogyó, petrezselyem
100g sovány túró
Fél ek közepesen erős mustár
1. Ha lehet, bőr nélküli pisztrángot vásároljunk. Ha van benne szálka, csipesszel kiszedjük. Három szeletet kis kockákra vágunk, majd alaposan összekeverjük a 3 egész filével, a köménymaggal, a sóval, a fruktózzal és a paprikával. Többször átforgatjuk, hogy egyenletesen eloszlassuk a hozzávalókat, majd fóliával lefedve 12 órára betesszük a hűtőszekrénybe.
2. Elkészítjük a mártást: összekeverjük a hagymát, az uborkát, a kapribogyót és a petrezselymet a túróval és a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Lecsepegtetjük a pisztrángkockákat, és a mártásba keverjük.
3. A mártással bevont halkockákat 6 előhűtött tányér közepére halmozzuk. Az egész filéket hosszanti irányban csíkokra vágjuk, és kettesével a halkockák köré tekerjük, mintha fészket formálnánk. Megszórjuk szezámmaggal, és nagyon hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK