Szabó Anna
Hozzávalók:500 g karalábé
3 gerezd fokhagyma
100 g póréhagyma (a fehér része)
100 g füstölt bacon
1 kk olívaolaj
2 dl víz
2,5 dl sovány tej
1 ek borecet
Szerecsendió
Só
Megtisztítjuk a fokhagymát, és csírátlanítjuk. Megmossuk és apróra vágjuk a póréhagymát. Meghámozzuk, megmossuk és vékonyan fölszeleteljük a karalábét. Csíkokra vágjuk a bacont.
A baconcsíkokat 3 percig sütjük az olajban folyamatosan keverve, erős lángon. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a póréhagymát, a fokhagymát és a karalábét. Felforraljuk, majd még 20 percig főzzük lefedve és mérsékelt tűzön.
Hozzáadjuk a tejet, hosszasan mixeljük, majd finom lyukú zöldségpasszírozón átnyomjuk. Ecettel, a reszelt szerecsendióval és a sóval ízesítjük. Melegen tálaljuk (nagyon finom és egészséges ropogós hajdinacsíkokkal együtt.)
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK