Szabó Anna
Hozzávalók:
25dkg friss, vagy aszalt áfonya
1-2 teáskanál citromlé
15dkg cukor (ha aszalt gyümölcsöt használsz, 10dkg cukor is elég)
40-50dkg natúr joghurt, esetleg fele-fele arányban natúr és áfonyás vagy erdei gyümölcsös

Elkészítése:
1. Ha friss áfonyából készíted a fagylaltot, mosd meg és egy kis serpenyőben melegítsd fel a cukorral, míg levet ereszt, majd szűrd át.
2. Az aszalt gyümölcsöt aprítógépben a cukorral és kevéske langyos vízzel, esetleg rummal, vagy vodkával összedolgozzuk, majd kicsit állni hagyjuk.
3. A gyümölcshöz add hozzá a joghurtot, a citromlevet és egy órára tedd be a hűtőbe. Dúsíthatod keksz- vagy piskótamorzsával.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK