A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg zsír
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
1 evőkanál cukor
Só
2,5 dl tejföl
A töltelékhez:
Szilvalekvár
Vaníliás cukor
Porcukor
1. Egy tálban összedolgozzuk a zsírral, majd beletesszük a sót, cukrot és a kevés cukros tejben megfuttatott élesztőt.
2. A tejföllel együtt közepes keménységű tésztát gyúrunk, majd hidegre tesszük.
3. A lisztezett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. A négyzet közepébe vaníliás cukorral összekevert szilvalekvárt teszünk, és feltekerjük kifli formára.
4. 220 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig. Melegen vaníliás cukorban meghempergetjük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK