600 g sovány natúr joghurt
1 közepes uborka
1 gerezd fokhagyma
Fél citrom leve
1 ek olívaolaj
1-2 dl jeges víz
4 ek friss, apróra vágott mentalevél
Só és őrölt bors
Meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük az uborkát, majd szűrőbe tesszük. Enyhén megsózzuk, és 15 percig hagyjuk, hogy levet eresszen.
Közben megtisztítjuk a fokhagymát, és kiszedjük a csíráját, majd összezúzzuk. A joghurtot összekeverjük a fokhagymával, a citromlével és az olívaolajjal, és annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelően híg legyen.
Hideg vízzel leöblítjük az uborkát, konyhai papírtörlőn óvatosan megszárítjuk.
A joghurtba keverjük, hozzáadjuk a mentát, sózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Betesszük a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
Nagyon hidegen tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK