Hozzávalók
- 50 dkg gomba
- 10 dkg bacon
- 1 db vöröshagyma
- 2dl tejföl
- só
- szerecsendió
- őrölt bors
- majoranna
- kakukkfű
- 1 tk Erős Pista paprikakrém (el is hagyható)
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek olaj
Elkészítés
A vöröshagymát és a bacont vágjuk apróra, a gombát vékonyan szeleteljük fel. Egy edénybe öntsünk olajat, adjuk hozzá a bacont és kezdjük el sütni. Amikor kezd világos színt kapni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a vékonyra szeletelt gombát, keverjük alaposan össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, és a pirospaprikával. Közben többször keverjük meg, amíg a gomba elég levet nem enged, nehogy leégjen. (Nem kell alá külön vizet önteni, mert a gomba párolódás közben elég sok vizet enged!)
Lefedve addig pároljuk, míg félpuha nem lesz. Ekkor keverjük hozzá a tejfölt, és pároljuk tovább, amíg a szaftja be nem sűrűsödik. Ameddig a gomba fő, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet - illik hozzá a rizs, a tészta, vagy éppen a tarhonya.
Tálaláskor szedjük a köretet tányérra, és kanalazzuk rá az elkészült tejfölös gombapaprikást. Ízlés szerint kínálhatunk hozzá fejes salátát, vagy savanyúságot.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK