Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Tárkonyos-gombás csirkemell

Szerző:
Szabó Anna
A hétvégi ebédhez egy kb. fél óra alatt elkészíthető receptötletet hoztunk. Aki szereti a tárkonyt, annak különösen tetszeni fog a gyors ebéd.

 

Hozzávalók

- 50 dkg csirkemell

- 1 csomag újhagyma

- 50 dkg gomba

- 2 gerezd fokhagyma

- 2 dl tejszín

- só

- őrölt fehér bors

- tárkony

- 1 tk kukoricaliszt

- petrezselyemzöld

- 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet ízlés szerint vágjuk kisebb kockákra, a gombát és az újhagymát vékonyan szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és 6-8 perc alatt pirítsuk fehéredésig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.

A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kezd összeesni, adjuk hozzá először a fokhagymát, majd a felszeletelt gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg tárkonnyal.

Addig pároljuk a gombát, még szinte a zsírjára sül. Ekkor adjuk hozzá az elősütött csirkemellet, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.

A tejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás húsra. Keverjük össze, majd addig főzzük, még kissé besűrűsödik.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL