Szabó Anna
Hozzávalók:60dkg liszt
30dkg háj
2 evőkanál tejföl
6dkg zsír
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 tojás
Az élesztőt 1dl langyos vízben 1 kávéskanál cukorral megkelesztjük. A lisztet a tojássárgájával, zsírral, tejföllel, sóval és a megkelt élesztővel kidolgozzuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá. Negyedóráig pihentetjük, ezalatt elkészítjük a hájad: megdaráljuk, habosra keverjük, majd három részre osztjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, és a háj egy részét rákenjük. Felcsavarjuk, nyújtófával kissé szétnyomkodjuk, és három részbe hajtva, hideg helyen 20 percig pihentetjük. Majd ismét kinyújtjuk, rákenjük a másik rész hájat, ugyanúgy összecsavarjuk, és pihentetjük. A harmadik nyújtás után felkenjük a maradék hájat, ismét felcsavarjuk, és a pihentetés után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval kiporciózzuk, a tetejét bevagdossuk, tojássárgájával megkenjük, majd forró sütőben pirosra sütjük.
|
Tipp: |
|
A tojássárgájval vigyázva kenjük meg a tetejét, nehogy az oldalára folyjon, mert az akadályozza a tészta növekedését. |
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK