Hozzávalók:
3 tojássárgája
25 dkg liszt
1 teáskanál porcukor
1 csipet só
1,5 deci tejföl
5 deka vaj
bőséges olaj a kisütéshez
Elkészítés:
A lisztet a vajjal szétmorzsoljuk. Öntsük bele a tejet, tejfölt, tojássárgáját és adjuk hozzá az összes hozzávalót, majd dolgozzuk össze az egészet sima tésztává. A tésztát tegyük a hűtőbe fél órára. Majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát és hosszú, vékony csíkokat vágjunk belőle. Kissé megsodorjuk és forró olajban hirtelen kisütjük őket. Porcukorral megszórva vagy baracklekvárral is tálalhatjuk.
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK