4 szelet tengeri pisztráng egyenként 140 g
1 kis piros paprika
2 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
50 g fagyasztott paradicsomhús
5 dl víz
1 csipet curry
8 levél bazsalikom
Só
1. A paprikát négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és az erejét. A negyediket tányérra tesszük 1 evőkanál vízzel. Fóliával légmentesen lezárjuk, és a mikrohullámú sütőbe tesszük 3-4 percre 1000 W-ra. 5 percig hagyjuk hűlni a fóliával lefedve.
2. Lehúzzuk a paprika bőrét, és vékony csíkokra vágjuk. 10-15 percre grill alá is tehetjük a paprikát, míg a héja meg nem feketedik, és fel nem púposodik, akkor lehúzzuk.
3. Megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát, ez utóbbi csíráját kiszedjük, majd mindkettőt apróra vágjuk. Közepes lángon felmelegítjük az olajat, beletesszük a fokhagymát, a hagymát, a paradicsomhúst és a paprikacsíkokat. Gyakran megkeverve 2 percig főzzük. Felöntjük vízzel, lefedjük, és felforraljuk. Kis lángon még 15 percig főzzük. A keveréket sóval és curryvel ízesítjük.
4. A megsózott pisztrángfiléket a gőzölőedény felső részébe tesszük, mindegyikre 2 bazsalikomlevelet rakunk. Vastagságától függően 3-6 percig gőzöljük. A zöldségekkel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK