4 nagy, igen érett banán fél kk őrölt fahéj
1 csipet szerecsendió
2 ek fruktóz
1 dl friss zöldcitrom-lé
1,5 dl friss narancslé
0,5 dl rum (elhagyható)
Tápérték adagonként:
170 kcal:
Szénhidrát: 42 g
Fehérje: 1 g
Zsír: 0 g
Előmelegítjük a sütőt 210 ºC-ra (7. fokozat).
Meghámozzuk és hosszában félbevágjuk a banánokat. Tepsire rakjuk, és megszórjuk a fahéjjal és a szerecsendióval. A fruktózt feloldjuk a citrom és a narancslében.
Ezt a keveréket a banánokra öntjük, betesszük a sütőbe, és kb. 20 percig sütjük, közben többször meglocsoljuk a sütőlével.
A sütés végére a lé nagy része elpárolog. Kivesszük a tepsit, a gyümölcsöket meglocsoljuk egy kis előre felmelegített rummal, meggyújtjuk, és azonnal tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK