Fél fej vöröshagyma
1 citrom
1 teáskanál szárított szurokfű
Negyed teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál paradicsompüré
Só, fekete bors
60dkg pulykamell filé
2 kis lilahagyma
4 hosszú nyárs
1. A vöröshagymát jól összeaprítjuk. Lereszeljük a citrom héját, a levét kifacsarjuk. Összekeverjük a hagymát, a kakukkfüvet, a szurokfüvet, a fahéjat, a sűrített paradicsomot, az olajat, a sót, a borsot, a citromlevet és a reszeléket.
2. A pulykamellet kockákra vágjuk, elkeverjük a páclével és 4 órán át érleljük.
3. A lilahagymát meghámozzuk és mindegyiket 10 cikkre vágjuk. A húst szűrőn lecsöpögtetjük.
4. A hagymát megkenjük a lecsöpögött páclével. A húst és a hagymát felváltva nyársra húzzuk. 15 percig folytonosan forgatva grillezzük.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK